Geen omzet vanwege corona, maar ook geen financiële steun.

Geen omzet vanwege corona, maar ook geen financiële steun.

De overheid ondersteunt ondernemers die getroffen zijn door het coronavirus met een gift van 4000 euro. Maar sommige ondernemers die die financiële steun ook kunnen gebruiken, vallen toch buiten de boot. Zoals tatoeëerder Nicole Hofstede (37) uit Emmen.

Hofstede, eigenaar van Tattoo Mutz in Emmen, vindt de situatie onbegrijpelijk: ,,Het voelt alsof we gestraft worden. Wij worden als dienstverleners en kunstenaars gediscrimineerd.”

Geen omzet, wel de huur betalen

Vorige week maakte het kabinet bekend dat mensen met een contactberoep in de uiterlijke verzorging, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, tot 6 april hun vak niet meer mogen uitoefenen. Hofstede sloot op eigen initiatief al ruim een week eerder de deuren van haar studio.

,,Mijn cliënten zijn veelal werkende moeders. Die kwamen al niet meer omdat ze met hun kinderen thuis zaten. Ook zorg ik voor mijn moeder, die wil ik niet in gevaar brengen.” Daardoor mist Hofstede al weken haar inkomen.

Financiële steun van de overheid is voor de tatoeëerder dan ook van groot belang. ,,Ik heb geen omzet, maar moet wel mijn huur betalen. Als ik geen steun krijg, kan ik het met mijn buffertje nog één maand uitzingen. Maar 4000 euro is gewoon drie maanden huur. Dan kan ik het overleven tot mijn shop weer open kan.”

Geen financiële steun

Er is een lijst gepubliceerd met de beroepsgroepen die recht hebt op een tegemoetkoming. Kappers, pedicures, schoonheidspecialisten staan op die lijst, maar ook fitnesscentra, casino’s en circussen. Tatoeërders niet.

Volgens Hofstede komt dat ook doordat zij minder makkelijk hun stem kunnen laten horen. ,,Wij hebben geen vakbond of branchevereniging. Ook al gaan er wat petities rond, het is moeilijk om namens alle tatoeëerders te spreken.”

Lijst wordt uitgebreid

Meer ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis hebben geen recht op financiële tegemoetkoming. Daarom besloot het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om de lijst maandag uit te breiden. Of de tattoeëerders vanaf dan wel om financiële steun mogen vragen, is nog niet bekend.

,,Ik hoop dat tattoeerders ook op de lijst komen. Ik volg het op de voet”, aldus Hofstede.

Wat vind je deze website?

Jullie geven ons een 0 / 5. 0

Bedankt, misschien wil je deze pagina wel delen?

Bedankt, we houden van je ♥

Hey, vertel ons wat er mis is, dit is geheel anoniem!

Laten we samen deze website beter maken

Vertel het maar, wat zouden we beter kunnen doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Het verwijderen van een tattoo

Het verwijderen van een tattoo is een geen fijne ervaring, tenminste voor een. De ander kan dit anders ervaren, hoe dan ook. Om welke reden dan ook is het verwijderen van een tattoo ook niet een eenvoudige keuze. Of dit nu verdriet is wat nu eindelijk vergeten worden, misschien heeft u wel een tattoo laten plaatsen wat compleet mislukt is en een cover-up had geen zin meer. Welk verhaal u ook heeft (en daar zijn wij echt naar op zoek) wij horen het graag van u, stuur een email naar ons via het contact formulier. In ieder geval ons respect heeft u al verdient.

Waar kan ik mijn tattoo verwijderen?

De bedrijven die op onze website staan daar weten wij, via een aantal criteria punten, die goed aangeschreven zijn. Dit zijn bedrijven die u wel kan helpen met uw tattoo probleem.

U kunt via het contact formulier op de pagina van het bedrijf een afspraak maken. Ook staan de gegevens van het bedrijf en eventuele reviews lezen van eerdere bezoekers.

Ook kunt u sterren geven aan dit bedrijf, zo kunt u toch laten zien wat u van dat bedrijf vindt.

Recent toegevoegd bedrijf die wij aanbevelen

Monica Geuze laat tatoeages weglaseren: dít is wat er allemaal bij komt kijken

Tattoo verwijderen: hoelang duurt het en wat zijn de kosten?

Vrouw laat vlak voor corona tatoeage zetten, maar heeft daar nu spijt van (foto)

Tattoo verwijderen? Dit moet je weten

Vrouw laat tatoeage op haar bil zetten, maar heeft daar al snel spijt van (foto)

Meest gezette tattoo: Sterfdatum!

Menu