Meest gezette tattoo: Sterfdatum!

Meest gezette tattoo: Sterfdatum!

De meeste mensen met contactberoepen mogen sinds een week of twee hun vak weer uitoefenen, zo ook de tatoeëerders. Veel mensen twijfelen over de noodzaak voor het openen van tattoo shops maar Ivan Valev, tatoeëerder bij ‘Rising Bastards’ in Nijmegen geeft in één zin heel duidelijk aan waarom het voor veel mensen zo belangrijk is. “De meest gezette tattoo over corona is een sterfdatum tot nu toe,” zo vertelt hij.

Juist voor die mensen is het zo fijn dat de studio’s weer open zijn, legt Ivan uit. Een tattoo is voor veel mensen een emotionele en soort symbolische afsluiting. Daar wil je niet te lang mee wachten. Ook mensen met ernstig zieke naasten willen vaak niet te lang wachten. Valev geeft een voorbeeld: “Ik had een klant en die kwam met zijn vader. Hij wilde zo snel mogelijk zijn tattoo laten zetten omdat zijn vader binnen drie weken zou overlijden en hij wilde dat zijn vader erbij was als hij die tatoeage kreeg.”

Kleurverschil

Er is ook nog een meer praktische reden waarom de tattoo shops niet te lang dicht konden blijven. Grotere tatoeages worden niet in één keer gezet maar opgedeeld in meerdere sessies op verschillende dagen. Valev vertelt: “In veel gevallen gaat er na drie maanden tussentijd een groot kleurverschil ontstaan tussen de nieuwe inkt en de oude inkt. Dan kan het best lang duren voordat alles er gelijkmatig uit ziet.

Financieel zwaar

Joey Leidelmeyer, eigenaar van de tattoo studio, geeft aan dat het financieel ook niet veel langer had moeten duren. Veel tatoeëerders zijn zelfstandigen, van de mensen die bij hem in de shop werken zijn er veel die een zeer lage of soms zelfs helemaal geen tegemoetkoming krijgen. Ivan krijgt bijvoorbeeld helemaal geen ‘Tozo’. “Een van de jongens die hier werkt, verdient normaal gesproken 800 euro in één dagsessie, nu krijgt 600 euro in een hele maand. Dat is natuurlijk heel scheef.”

Tarieven blijven hetzelfde

Ondanks de financiële moeilijkheden gaan de tarieven bij de shop niet omhoog belooft Leidelmeyer. “Er zijn natuurlijk veel meer mensen die het zwaar hebben, wij zijn echt niet de enige. En daarbij komt dat sommige van die mensen ook onze klanten zijn,” uit principe maar uit zakelijk oogpunt vindt de eigenaar het dus geen goed plan om de tarieven te verhogen.

Gedwongen tattoos gratis weglaseren

Dat er geen klanten getatoeëerd konden worden is vervelend vertelt Leidelmeyer, maar er zijn twee dingen waarvan het nog zuurder is dat zij door de lockdown niet door konden gaan. Slachtoffers van loverboys met gedwongen tattoos kunnen normaal gesproken gratis hun tattoo laten weg laseren of laten ‘coveren’ met een ander ontwerp. Dit kon helaas dus niet doorgaan. Daarnaast wordt samengewerkt met het Radboud UMC als het gaat over het veilig en netjes verwijderen of behandelen van ontstoken of ingegroeide piercings. Door de lockdown moesten deze mensen, juist nu, doorgestuurd worden naar de huisartsenpost of het ziekenhuis vertelt Leidelmeyer, dat terwijl “daar eigenlijk de druk al hoog genoeg was”.

Onzekere tijd

Zowel Ivan Valev als Joey Leidelmeyer zijn bang dat de open deuren misschien niet van lange duur zullen zijn. “Ik ben wel bang ja. Er is veel onduidelijkheid, voor mij, voor mijn collega’s, voor veel mensen denk ik eigenlijk nu,” aldus Valev. Ook Leidelmeyer verwacht eigenlijk niet dat het van lange duur is als hij “eerlijk moet zijn”. “Ik denk eigenlijk dat we nog een keer dicht moeten, al hoop ik natuurlijk van niet”.

Artikel door: RM7
Foto door: Photo by Leah Kelley from Pexels

Wat vind je deze website?

Jullie geven ons een 0 / 5. 0

Bedankt, misschien wil je deze pagina wel delen?

Bedankt, we houden van je ♥

Hey, vertel ons wat er mis is, dit is geheel anoniem!

Laten we samen deze website beter maken

Vertel het maar, wat zouden we beter kunnen doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Het verwijderen van een tattoo

Het verwijderen van een tattoo is een geen fijne ervaring, tenminste voor een. De ander kan dit anders ervaren, hoe dan ook. Om welke reden dan ook is het verwijderen van een tattoo ook niet een eenvoudige keuze. Of dit nu verdriet is wat nu eindelijk vergeten worden, misschien heeft u wel een tattoo laten plaatsen wat compleet mislukt is en een cover-up had geen zin meer. Welk verhaal u ook heeft (en daar zijn wij echt naar op zoek) wij horen het graag van u, stuur een email naar ons via het contact formulier. In ieder geval ons respect heeft u al verdient.

Waar kan ik mijn tattoo verwijderen?

De bedrijven die op onze website staan daar weten wij, via een aantal criteria punten, die goed aangeschreven zijn. Dit zijn bedrijven die u wel kan helpen met uw tattoo probleem.

U kunt via het contact formulier op de pagina van het bedrijf een afspraak maken. Ook staan de gegevens van het bedrijf en eventuele reviews lezen van eerdere bezoekers.

Ook kunt u sterren geven aan dit bedrijf, zo kunt u toch laten zien wat u van dat bedrijf vindt.

Recent toegevoegd bedrijf die wij aanbevelen

Monica Geuze laat tatoeages weglaseren: dít is wat er allemaal bij komt kijken

Tattoo verwijderen: hoelang duurt het en wat zijn de kosten?

Vrouw laat vlak voor corona tatoeage zetten, maar heeft daar nu spijt van (foto)

Tattoo verwijderen? Dit moet je weten

Vrouw laat tatoeage op haar bil zetten, maar heeft daar al snel spijt van (foto)

‘André Hazes heeft opnieuw tattoo voor Monique laten zetten’

Menu