De ‘Belgian Bond of Tattooists’, zeg maar de sectorkoepel van tatoeëerders in ons land, heeft na overleg met de hogere overheid officiële richtlijnen gekregen in de bestrijding van het coronavirus. Hier en daar was wat onduidelijkheid gerezen over het al dan niet sluiten of openen van tattooshops.

Tattooshops mogen van maandag tot vrijdag open blijven en werken enkel op afspraak. Aanvankelijk mochten ze ook op zaterdag openen voor wie een afspraak had, maar dat is intussen bijgesteld. Wie een afspraak heeft op een zaterdag, kan niet meer bij haar of zijn shop terecht. “Drukke momenten in de tattooshops worden zoveel mogelijk afgeraden. Er wordt gevraagd om eventuele klanten over de dag te spreiden, zodat er zo weinig mogelijk contact kan zijn tussen verschillende klanten onderling. Tussen twee tattoobehandelingen of besprekingen zullen artiesten de werkruimte en de ontvangstruimte extra ontsmetten. Dat gebeurt ook na elke behandeling. Shops mogen ook alcoholgels ter beschikking stellen van klanten en nemen, zoals altijd, strenge hygiëne in acht om zichzelf te beschermen.”

Bij (symptomen van) ziekte, zoals worden klanten gevraagd om thuis te blijven. “Ernstig verlieslatende tattoozaken die uit persoonlijke overweging toch willen sluiten, kunnen contact opnemen met hun boekhouder of het sociaal verzekeringskantoor om economische regelingen te treffen.” De koepel BBT betreurt wel dat er te weinig overleg is geweest met de sector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu