Steeds meer bedrijven dus ook tattooshops krijgen de TOGS regeling (beter bekend als de 4000 euro compensatie regeling): Meer bedrijven die door overheidsmaatregelen in de problemen zijn krijgen 4000 euro netto compensatie van de overheid. Het gaat onder meer om contactberoepen (zoals tattooshops), taxibedrijven en tandarts- en fysiopraktijken. Ook kleine mkb-bedrijven die etenswaren aanbieden of toeleveranciers van eet-en drinkgelegenheden en culturele evenementen krijgen steun.

Bekijk hier of jouw tattooshop de juiste SBI code heeft: Tegemoetkoming schade COVID-19. De tegemoetkoming is voor die ondernemers waarvan de hoofdactiviteit overeenkomt met een van de vastgestelde SBI-codes. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en de code geeft aan wat de hoofdactiviteit van een bedrijf is. De SBI-code bestaat uit 4 of 5 cijfers. Uw bedrijf moet op 15 maart 2020 met deze hoofdactiviteit ingeschreven staan in het Handelsregister van KVK. U kunt de SBI-code niet met terugwerkende kracht wijzigen om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming.

Die 4000 euro compensatie geeft enig lucht om toch een maand of 1,5 te kunnen rondkomen, afhankelijk wat jouw uitgaves zijn uiteraard.

Behalve uitbreiding van de compensatieregeling van 4000 euro verruimt het kabinet ook een aantal maatregelen waardoor bedrijven makkelijker aan krediet kunnen komen om de crisis uit te kunnen zingen. Het gaat daarbij om verdere uitbreiding van de Garantie Ondernemersfinanciering (GO-regeling) naar 10 miljard euro. Ook gaat de overheid leverancierskrediet herverzekeren tot een bedrag van twaalf miljard euro.

Daarnaast gaat de premie op de verruimde regeling Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) omlaag van 3,9 naar 2 procent en gaat het garantiebudget omhoog naar 1,5 miljard. Tegelijkertijd roept het kabinet banken op om zelf te blijven kijken naar de kosten die zij hun klanten in rekening brengen.

Werkgeversorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW zijn blij met de maatregelen en stellen dat de overheid ‘witte vlekken in het noodpakket steeds verder invult’. Tegelijkertijd hameren zij erop dat er een vinger aan de pols wordt gehouden: ,,Ondertussen moeten we met elkaar continu blijven werken aan verdere verbeteringen en is het essentieel dat het geld ondernemers ook daadwerkelijk en snel bereikt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu