Tattoo betekenis: Maffia Tattoo

Er bestaan verschillende maffia tattoos voor verschillende criminele organisaties in de wereld. Elk van deze organisaties heeft haar eigen maffia tatoeages die specifieke elementen bevatten en een speciale betekenis hebben. Siciliaanse maffia en Russische misdaad tattoos zijn voorbeelden van hedendaagse maffia tatoeages.

Russische misdaad tattoos bevatten vaak symbolen zoals prikkeldraad, dolken, beulen en spinnen. Elk symbool heeft zijn eigen specifieke betekenis binnen deze cultuur en het misbruik hiervan kan met de dood worden bestraft.

Wees voorzichtig met je keus

Prikkeldraad betekent over het algemeen dat deze persoon tot een levenslange gevangenisstraf is veroordeeld. Een dolk door de hals geeft meestal aan dat deze persoon een zedendelinquent is. Iemand met een afbeelding van een beul is veroordeeld voor moord en iemand met tattoos van spinnen heeft gezeten.

Wees alsjeblieft voorzichtig wanneer je overweegt om een dergelijke maffia tatoeage te nemen. Criminele organisaties zien het als een belediging als iemand die niet bij een criminele organisatie hoort één van deze ontwerpen laat zetten. Deze belediging kan aanleiding zijn tot het verwonden of doden van de persoon die de tatoeage onterecht draagt. Waarschijnlijk kun je daarom het beste deze ontwerpen helemaal mijden!

A.C.A.B. (Groot Brittannië)

ACAB is een afkorting die je vaak aantreft op Britse (ex-)gevangenen die staat voor All Cops Are Bastards / All Coppers Are Bastards.

Hoewel deze op een rug staat, staat hij ook vaak op knokkels. Het is een heel handig uithangbord om de aandacht van agenten te trekken. Zo werd in 2009 iemand in Groningen gearresteerd voor drugshandel, maar de agenten zagen later ook dat hij deze letters in z’n nek had staan. De dienders maakten toen meteen een tweede proces verbaal op voor “belediging van een ambtenaar tijdens of wegens de rechtmatige uitoefening van zijn functie”. Maar de man verklaarde dat het stond voor “Acht Cola, Acht Bier”. Het Openbaar Ministerie vond de aanklacht uiteindelijk ongegrond, omdat de man niet uit zichzelf de tattoo had laten zien. In Engeland zeggen aangehouden verdachten vaak dat het staat voor “Always Carry A Bible”.

Een kruis op de borstkas (Rusland)

Russische criminelen hebben een zeer complex systeem van symbolen en tekens die veel over de drager kunnen vertellen. Dit kruis heeft bijvoorbeeld helemaal niks met religie te maken, maar symboliseert dat deze man een “Prince of Thieves” is, een van de allerhoogste rangen binnen de Russische Maffia.

Andere voorbeelden zijn sterren op de knie (iemand die niet knielt voor autoriteit), een slang rondom de nek (symboliseert iemands onvrede over de verstikkende greep van Sovjets/communisme) of een spin die omhoog klimt (een crimineel met ambities, een spin omlaag is juist iemand die zijn leven probeert te beteren).

Maar de meest bizarre Russische prisontattoo’s zijn de afbeeldingen van Lenin, Stalin of het Pokrovkathedraal op vitale organen (hoofd, torso, penis). Die vinden hun oorsprong in de gruwelijke goelags; de Sovjet-strafkampen waar letterlijk miljoenen mensen in zijn overleden. Dit had niks te maken met vaderlandse liefde. De gevangenen aldaar tatoeëerden vaak zeer realistische afbeeldingen van Sovjetsymbolen op hun vitale organen om te voorkomen dat bewakers hun op die plekken sloegen of zouden neerschieten in vuurpelotons. Die waren namelijk doodsbenauwd om eventueel aangezien te worden voor niet-patriottistisch als ze deze symbolen zouden besmeuren. Hoewel de goelags niet meer bestaan, wordt deze tattoocultuur nog altijd voortgezet.

Het mes door zijn nek vertelt dat deze man iemand vermoordt heeft in de gevangenis en daarvoor ook te huur is. Het aantal druppeltjes bloed geven aan hoeveel moorden hij heeft gepleegd.

Heel veel tattoo’s zijn geïnspireerd op de Russisch-orthodoxe Kerk. Afbeeldingen van Maria en haar kind Jezus staan voor ‘mijn geweten is schoon voor mijn vrienden’, ‘Ik zal niet verraden’. Het aantal koepels op de kathedraal geeft het aantal veroordelingen aan. Als er een kruis op een koepel staat, betekent het dat de termijn voor die veroordeling voltooid is.

E.W.M.N.

EWMN staat voor Evil, Wicked, Mean, Nasty. Het is niet geaffilieerd aan een specifieke gang, maar wel een gangbare prisontattoo.

De populariteit van tattoo’s op knokkels valt terug te herleiden tot de film The Night of the Hunter uit 1955. Hoewel ze ongetwijfeld al langer bestaan, was het die film die ze populair maakte. In die film speelt Robert Mitchum een psychopathische dominee die de woorden “love” en “hate” op z’n knokkels heeft staan. Tegenwoordig zijn er talloze varianten op de knokkeltattoo zoals rock/roll, stay/down of what/ever.

MS13

‘MS13’, ‘MS’ of ’13’ staat voor de beruchte Mara Salvatrucha latinogang, die opereert in Noord- en Midden-Amerika. In 2005 werd de gang, die inmiddels al zo’n 70.000 leden hebben, door de FBI aangemerkt als de gevaarlijkste bende in Noord-Amerika.

De gang vindt haar oorsprong in de jaren ’80 in de achterstandswijken van Los Angeles. Omdat de Verenigde Staten een beleid voeren waarbij ze veroordeelde bendeleden naar het land van herkomst uitzetten, groeide de bende al snel in Midden-Amerika. Inmiddels is er een wereldwijd netwerk en worden ze even gevaarlijk geacht als de Yakuza, Camorra of de ‘Ndrangheta. Ze houden zich bezig met moorden, afpersing, drugssmokkel, mensenhandel en zelfs kinderprostitutie.

Aryan Brotherhood

De Aryan Brotherhood is misschien wel de beroemdste prisongang ter wereld. Volgens de FBI zijn ze verantwoordelijk voor 26% van alle moorden binnen de gevangenissen, terwijl ze minder dan 1% van de gevangenispopulatie vormen. Je kent ze waarschijnlijk ook nog van de briljante film American History X.

Van oorsprong zijn ze white supremists (vergelijkbaar met Nazi’s die geloven in één superieur Arisch ras), maar tegenwoordig zijn die moralen minder belangrijk. Veel leden zijn nog steeds overtuigd racist, maar zolang iemand geld meebrengt is hij over het algemeen welkom.

Hun tattoo’s kenmerken zich vaak door variaties op de letters ‘AB’, nazisymbolen, swastika’s en SS logo’s. Ook het Ierse klavertje zie je vaak terug.

Je zou best kunnen stellen dat gevangenissen ten dele zelf verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van raciaal gegroepeerde prisongangs (latino’s, zwarten, witten, etc.). Tot en met de jaren ’60 werden rassen namelijk nog in aparte celblokken geplaatst.

De zaken waar de Aryan Brotherhood zich onder andere mee bezig houdt zijn dingen als drugssmokkel, het (geforceerd) prostitueren van gevangenen en huurmoorden.

Disclaimer: Teksten zijn op deze pagina niet origineel, en afkomstig van andere websites, deels herschreven. Foto’s zijn afkomstig van pinterest en eigendom van van de respectievelijke eigenaar.

Maffia tattoo rug
spinnenweb tattoo nek
Menu