Tattoo verwijderen met chemische peeling

Een peeling is een behandeling waarbij er op een gecontroleerde manier een dun laagje huid wordt verwijderd, waardoor oneffenheden worden verwijderd. Fijne rimpeltjes, acné of littekens worden minder zichtbaar. Een peeling werkt ook stimulerend op de levende cellagen van de huid en gaat het verouderingsproces tegen. Het is een goed middel voor huidverbetering en de diepere peelings zijn zeer goed werkzaam tegen pigmentvlekken.

Sinds de opkomst van een tatoeage hebben veel mensen soms ook spijt van het plaatsen van een tatoeage, hier komt chemische peeling ook bij kijken.

Cryotherapie en chemische peeling

Vraag je arts naar cryotherapie en chemische peeling. Bij cryotherapie wordt de tatoeage bevroren en eraf gebrand met vloeibaar stikstof. Chemische peeling lijkt daarop in de zin dat een chemische substantie op de huid wordt aangebracht, blaarvorming veroorzaakt wordt, en er lagen van de huid gepeld worden.

Weet dat cryotherapie en chemische peeling de tatoeage misschien niet helemaal zullen verwijderen en allebei best pijnlijk kunnen zijn. Ook zijn ze niet zo effectief als een laserbehandeling.

Kies een verwijderingsmethode die het beste werkt voor jouw specifieke tatoeage. De effectiviteit van de professionele methode hangt af van de deskundigheid van de professional, jouw huidtype en huidskleur, je tatoeage, en je tatoeëerder. Voordat je een behandeling ondergaat is het belangrijk om zo veel mogelijk informatie over het verwijderen van jouw tatoeage in te winnen.

TCA, of trichloorazijnzuur, kan als chemische peeling gebruikt worden. Vaak zijn dergelijke kits deze vrij verkrijgbaar. Het gebruik van deze kits kan het voorkomen van de tatoeage lichter maken. Weet echter dat TCA kan leiden tot gezondheidsrisico’s, waaronder ernstige brandwonden en andere kwetsuren. Het gebruik van TCA omvat namelijk het aanbrengen van zuur op de huid.

Hoewel doe-het-zelfkits die TCA en/of andere huidbleekmiddelen bevatten, zoals hydrochinon of alfa-arbutine, een goedkoper alternatief zijn, dient je te beseffen dat de effecten hoogstens minimaal zijn en dat ze andere ernstige medische problemen kunnen veroorzaken.

Menu