Cover-up tatoeage om je tattoo te verbergen

Een tatoeage waar je niet meer blij mee bent is heel vervelend. Ongeacht of je hem eventueel kunt verbergen onder kleding, zal je je niet prettig voelen zolang je weet dat hij er zit. Je kunt ervoor kiezen om de tatoeage te verwijderen met bijvoorbeeld een laser behandeling. Zangeres Anouk heeft dit bijvoorbeeld gedaan met de tatoeage van de naam van haar ex. Dit is een optie als je helemaal geen tatoeage meer wilt hebben, maar kost wel veel tijd en geld. Voor een kleine tatoeage van ongeveer 4cm2 moet je al rekening houden met ongeveer €100,- per behandeling. Afhankelijk van de kleuren die gebruikt zijn – zwart is bijvoorbeeld makkelijker te verwijderen dan blauw – zijn er doorgaans drie tot zes behandelingen nodig.

Niet al te gelukkig met je oude tatoeage?

We spreken van Cover Up als we met een nieuwe tattoo een oude tattoo bedekken.

Cover up Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je een tattoo die je in een ver verleden hebt laten zetten echt niet meer mooi vindt. Of dat je in een verliefde roes de naam van je vriend of vriendin hebt laten tatoeëren, maar dat je die vriend of vriendin nu echt niet meer kunt luchten of zien. Of dat je naar een tatoeëerder bent geweest die toch niet zo goed was als hij zelf beweerde, en die de tattoo waar je zo naar uitkeek helemaal verprutst heeft….

Niet echt scenario’s waar je graag mee te maken krijgt, maar die helaas wel realiteit zijn.

En dan bestaat er –gelukkig– de mogelijkheid om een oude tattoo te laten “coveren”.

Je zult begrijpen dat de mogelijkheden beperkt zijn, de nieuwe tattoo moet immers de oude bedekken, maar toch zal het je verrassen hoe we van een oude tattoo vaak nog iets heel nieuws en moois kunnen maken.

Wanneer je om welke reden dan ook jezelf wilt ontdoen van je oude tatoeages dan is er de mogelijkheid om door een ervaren professionele tatoeëerder je tattoo te laten coveren.

Cover up tatoeages moeten wel aanzienlijk groter worden dan het gebied dat je probeert weg te werken dit om het door jou gewenste resultaat te kunnen krijgen namelijk : een elegante en complimenteuze tatoeage waar de oude tatoeage niet meer door heen komt.

Soms neemt het verschillende tattoo sessies in beslag om je van je oude tattoo te ontdoen, alles hangt af van wat je zoekt in je nieuwe tatoeage. verwacht wel dat een cover up tattoo een beetje meer werk is dan op een blank canvas. Ook zijn je opties wat beperkter dus het is goed om wat advies van je tattooartiest aan te nemen over wat wel kan en wat zal niet werken elke situatie is verschillend.

Bron: tattooplatform
Menu