Tattoo verwijderen door: Laser verwijdering

Een tatoeage verwijderen kan het snelst met een Pico laser. De Picolasers produceren namelijk een lichtpuls in een picoseconde, wat vele malen korter is dan een nanoseconde laser zoals bij een Q-switch laser. De korte puls van de picolaser is zo krachtig dat de inktpigmenten worden vergruist in veel kleinere deeltjes. De vergruisde pigmentdeeltjes worden hierdoor veel makkelijker en sneller door jouw lichaam afgevoerd. Sinds 2017 is nu ook de PICO+4, deze Pico laser is nog krachtiger dan de bestaande pico lasers en heeft de mogelijkheid om niet op 1 of 2 golflengten te werken, maar op zelfs 4 golflengten! Hierdoor kunnen we nog gerichter en sneller je tattoo verwijderen. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig om een tatoeage geheel te verwijderen, met een interval van 4 tot 8 weken.

Tattoo verwijderen met laserbehandeling

Meestal heeft een tattoo verwijderen door middel van een laserbehandeling de voorkeur. Vergeleken met een operatie duurt het langer totdat de tatoeage helemaal weg is, maar een laserbehandeling laat meestal geen litteken achter.

Tijdens de laserbehandeling wordt een lichtbundel op de tatoeage gericht. Het licht wordt geabsorbeerd door de inkt van de tatoeage, waardoor de inkt als het ware uiteen valt in kleine deeltjes. Het lichaam voert deze vervolgens af als afvalstoffen.

Er zijn verschillende lasertechnieken om tattoos te verwijderen, de meest gebruikte zijn nanoseconde lasers en picoseconde lasers.

Tattoo verwijderen met een nanoseconde laser

Tot een aantal jaar geleden werd de nanoseconde laser het meest gebruikt om tattoos te verwijderen. Deze laser zendt in een nanoseconde een intense lichtflits van één golflengte uit waarmee de getatoeëerde huid wordt behandeld. Een nadeel van deze laser, is dat sommige metaalhoudende inktsoorten en groene en blauwe kleuren vaak lastig te verwijderen zijn. Voor deze kleuren zijn aparte lasers nodig. Daarnaast zijn er vaak veel, relatief pijnlijke sessies nodig om de tatoeage te verwijderen en de tatoeage verdwijnt niet altijd volledig. De meest gebruikte nanoseconde laser is de Q-switched of Yag laser.

Tattoo verwijderen met de Picolaser

Voortaan werken steeds meer huidtherapeuten met de Picolaser. Deze nieuwe laser is de snelste en veiligste optie om tatoeages te verwijderen. De laserpuls van deze laser is 100 keer korter dan bij de nanoseconde lasers. De kans op verbranding en pigmentatie van de huid is hierdoor kleiner en er zijn veel minder sessies nodig om de tatoeage helemaal te verwijderen. Daarnaast zijn groene en blauwe tatoeages hiermee makkelijker te verwijderen dan met een nanoseconde laser. Met name de Picoplus 4 laser is geschikt voor het verwijderen van gekleurde tatoeages. Deze laser maakt gebruik van vier verschillende golflengtes. Deze laserbehandeling is vaak wel duurder dan een behandeling met een nanoseconde laserbehandeling, maar er zijn over het algemeen minder behandelingen nodig. Daarnaast is een behandeling met de Picolaser minder pijnlijk dan met een nanoseconde laser.

Menu