Het gaat om ondernemers die door de maatregelen van het kabinet om het coronavirus te bestrijden directe gevolgen ondervinden.  Een gedetailleerd overzicht van sectoren is beschikbaar, hier kunt u de lijst met branches en sectoren bekijken.

Het gaat hierbij om ondernemingen die zijn gevestigd buiten de woning. De enige uitzondering vormen eet- en drinkgelegenheden, bijvoorbeeld een café waar de eigenaar, huurder of pachter boven woont.

Welke uitbreiding van het aantal sectoren is er gemaakt?

Het kabinet heeft 7 april 2020 besloten (om vanaf 15 april) meer sectoren onder de TOGS-regeling te laten vallen. Contactberoepen als tattooshops vallen er nu ook onder. Eerder was dat niet zo, omdat ze geen specifieke code in het Handelsregister hadden, Ook vallen kleinere MKB-winkeliers in voedsel en dienstverlening (zoals taxi’s, maar ook niet-gecontracteerde zorg zoals fysiotherapeuten en tandartsen) en leveranciers van cafés en restaurants en evenementen nu onder de regeling. De definitieve lijst en de aanvraagprocedure staan op rvo.nl/tegemoetkomingcorona.

Staat uw sector niet op de lijst? Dan komt uw sector of onderneming mogelijk in aanmerking voor een andere vorm van uitzonderlijke financiële steun van het Kabinet: zoals de tijdelijke regeling tegemoetkoming loonkosten (NOW) of extra ondersteuning voor zzp’ers. Ook kunnen bedrijven een beroep doen op de diverse belastingmaatregelen en verruimde mogelijkheden voor overbruggingskredieten. Kijk hier voor een overzicht van alle regelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu